Biscuitpoeders
Mix voor de bereiding van biscuits
Biskwivit
Integraal snelbiscuitpoeder
Karakteristieken
- Verdubbeling van het volume bij het opkloppen
- Verdubbeling van het volume bij het afbakken
- Resultaat : een zeer luchtig biscuit dat toch lang mals blijft
- Iets kortere structuur dan bij een niet-integraal biscuitpoeder (oude wijze)
Recept
1000 g Biskwivit
750 g Eieren
200 g Water
Werkwijze
- 10 minuten opkloppen in hoogste versnelling met de draadgarde
- Afbakken op 180 °C.
Volumax
Speciaal biscuitpoeder zonder suiker om biscuit te bekomen op oude werkwijze
Karakteristieken
- Volumax geeft een zeer luchtig biscuit dat lang mals blijft
- Biscuit gemaakt met Volumax is iets wolliger van structuur dan biscuit gemaakt met snelbiscuitpoeders
- Ook zeer geschikt om soezen te verkrijgen
- Volumax kan gebruikt worden in combinatie met een stabilisator
Biscuit
Recept Koude bereiding
250 g Volumax
500 g Suiker
4 Eieren
Biscuit
werkwijze koude bereiding
- De eieren en de suiker stevig opkloppen en het gezeefde biscuitpoeder
- Volumax er onder mengen met een spatel.
- Eventueel een stabilisator toevoegen bij het opkloppen.
Biscuit
Recept warme bereiding
250 g Volumax
250 g Bloem
500 g Suiker
4 Eieren
Biscuit
Werkwijze warme bereiding
- De eieren en de suiker opkloppen en verwarmen tot 37°C, al kloppend koud laten worden
- Het biscuitpoeder Volumax mengen met de bloem en ziften.
- Het poeder onder de opgeklopte eieren mengen met een spatel .
- Afbakken op 180 °C.
Soezen
Recept
50 g Volumax
50 g Bloem
100 g Boter
200 g Water
4 Eieren
Soezen
Werkwijze
- Het water met de boter aan de kook brengen.
- De bloem en de Volumax mengen en toevoegen aan het zojuist gekookte water.
- De totale mengeling gladroeren en al afkoelend de eieren toevoegen en verder gladroeren
- Afbakken op 180 °C.