Cakepoeders
Cake-mix
Integraal cakepoeder
Karakteristieken
- Speciaal poeder om springcakes te maken
- Iets kortere structuur dan bij een niet-integraal cakepoeder
Recept
- 1 kg Cake-mix
- 500 gr. eieren
- 500 gr boter
- 7 minuten opkloppen in 2 de versnelling met de vlinder
Bisquick
- Poeder om cake op traditionele wijze te bekomen
- Geeft een iets zwaardere cake dan met cake-mix
Recept botercake
Boter 250 gr.
Suiker 250 gr.
Citronelle 10 gr.
Eieren 4
Bisquick 150 gr.
Bloem 150 gr.
Melk 100 gr.
Fruit (gekonfijt) 400 gr.
Recept Fruitcake
Boter 350 gr.
Suiker 450 gr.
Citronelle 25 gr.
Eieren 5
Bisquick 450 gr.
Bloem 450 gr.
Melk 100 gr.
Fruit (gekonfijt) 400 gr.
Werkwijze
- Boter en suiker opkloppen, eieren één voor één toevoegen, bloem en bisquick mengen en ziften, en geleidelijk in de massa verwerken.
- Vervolgens de melk en het gekonfijte fruit onder de massa mengen.
- Vormen tot de helft vullen.
- Afbakken op 180 °C.